Why Nostr? What is Njump?
2024-10-05 20:03:51

NOS Voetbal (RSS Feed) on Nostr: PSV overleeft een helft met tien man tegen Sparta: 2-1 PSV heeft ook de achtste ...

PSV overleeft een helft met tien man tegen Sparta: 2-1

PSV heeft ook de achtste wedstrijd van het eredivisieseizoen winnend afgesloten. In eigen huis werd Sparta ternauwernood met 2-1 verslagen. De Eindhovenaren speelden bijna de hele tweede helft met een man minder na een rode kaart voor de jong Belg Matteo Dams.
In de blessuretijd kreeg Sparta drie levensgrote kansen op de gelijkmaker. Die viel zelfs, maar tot grote vreugde van het thuispubliek werd het Rotterdamse doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.
Goede start Sparta
Sparta begon sterk en kreeg via oud-PSV'er Mohamed Nassoh zelfs de eerste kans. De geboren Eindhovenaar, die 106 keer in actie kwam voor Jong PSV, schoot maar net naast.
Dat gold niet voor spits Tobias Lauritsen, die na tien minuten spelen voor de 0-1 tekende. De Noor ging tijdens een vlotte counter de combinatie aan met Arno Verschueren en liet vervolgens PSV-doelman Walter Benítez kansloos met een schot in de korte hoek.
Sparta hield daarna zo'n twintig minuten prima stand en kreeg zelf via Camiel Neghli al wat kleine kansjes. Binnen een paar minuten was de wedstrijd echter volledig omgedraaid.
Eerst was het Olivier Boscagli die het maar eens probeerde van afstand. Via de rug van Verschueren belandde de bal achter doelman Nick Olij. Niet lang daarna maakte Luuk de Jong er 2-1 van. Boscagli slingerde de bal voor het doel en De Jong kwam goed voor zijn man. Met een fraaie, korte voetbeweging werkte hij de bal achter Olij.
Daarmee was de gifbeker voor Sparta nog niet leeg, want vlak voor rust moest Lauritsen de strijd staken. De spits was eerder in de wedstrijd op zijn hoofd gevallen en kon niet verder.
Rood
Na rust moest PSV ook al snel een speler missen, maar deze mocht niet vervangen worden. Dams trok de doorgebroken Neghli aan zijn arm en mocht met rood vertrekken.
Met tien man wist PSV alsnog tot een paar goede kansen te komen. Malik Tillman schoot op aangeven van Ismael Saibari net naast en Guus Til schoot op de lat.
In de tussentijd waren de Eindhovenaren wel De Jong kwijtgeraakt. De aanvoerder kwam bij een luchtduel hard in botsing met Pelle Clement. Het leverde beide spelers een hoofdwond op en De Jong moest met een bebloed gezicht gewisseld worden.
Sparta ging in de slotfase nog vol op jacht naar de gelijkmaker. Mede dankzij het moment waarbij Dams rood kreeg en de blessures van De Jong en Clement kwamen er acht minuten blessuretijd bij.
Grote kansen Sparta
In de derde minuut had Shunsuke Mito die gelijkmaker op zijn schoen. De Japanner, vervanger van Lauritsen, zag zichzelf opeens oog in oog met Benítez, maar zijn inzet was net te hard en vloog over het doel.
De Argentijnse doelman ontpopte zich niet veel later tot held van Eindhoven door een harde kopbal van Rick Meissen ternauwernood uit zijn doel te ranselen.
Mike Eerdhuijzen leek daarna alsnog de 2-2 te maken, maar hij stond net buitenspel voordat hij Benítez verschalkte.